Implanturile dentare
Înlocuiesc proteza dentară

Implanturile dentare sunt o descoperire extraordinară în stomatologia modernă, aducând inovație și soluții pentru sănătatea dentară.

Implantul dentar este o mică rădăcina artificială, sub formă de șurub (titan sau zirconiu) ce are ca scop înlocuirea unei rădăcini dentare. Implantul vine introdus în arcada dentară în locul unui dintre extras, și suplinește cu succes rolul de rădăcina a dintelui. Implantul dentar este 100% biocompatibil cu organismul uman.


Avantajele cele mai importante ale implantului dentar sunt legate de ordin estetic și cel al sănătății. Implanturile îți readuc zâmbetul pe buze, aceștia imitând dinții naturali, vor arată la fel, se vor simți la fel și vor avea aceeași funcție. În plus, pot rezista o viață!

Implanturile dentare sunt ideale dacă există dinți lipsă, dificultate în masticație (mestecarea alimentelor) sau fonație (producerea sunetelor).
De asemenea mulți pacienți aleg implanturile dentare pentru a înlocui proteza dentară.


Un aspect foarte important este lipsa sacrificării dinților vecini, nefiind necesară șlefuirea lor spre deosebire de lucrarea tradițională denumită “punte” unde trebuiau sacrificați dinții învecinați

Intervenția de implantologie nu este dureroasă, de cele mai multe ori aceasta realizându-se sub anestezie locală.
Implantul dentar este indicat pentru toate categoriile de vârstă, începând de la 18 ani și până la vârste înaintate.

BENEFICIILE IMPLANTULUI DENTAR

  • înlocuiește rădăcina;
  • înlocuiește proteza dentară;
  • oprește atrofierea osului;
  • previne retracția gingiei;
  • nu afecteaza dinții vecini;
  • este 100% biocompatibil cu organismul uman;
  • imită perfect dinții naturali;
  • îmbunătățește calitatea vieții (estetic/sănătate);
  • pot rezista o viață;
Beneficile implantului dentar

SPECIFICAȚII

Reconstrucția este formată din două segmente: intraosos ( implantul ) și supraosos ( bont protetic ), iar deasupra bontului se ancorează o coroană, punte sau proteză.

Implanturile dentare sunt alese în special de cei ce vor să scape de protezele mobile, spre exemplu la cei ce au edentație totală ( lipsa totală a dinților ) se poate monta o lucrare fixă pe 4 sau 6 implanturi dentare (vezi sistemele ALL-ON-4 si ALL-ON-6)

Sistemele ALL-ON-4 si ALL-ON-6

implanturi All-on-4 - All-on-6


Sistemele ALL-ON-4 și ALL-ON-6 reprezintă tehnologii avansate în domeniul implantologiei dentare, oferind soluții eficiente pentru pacienții care au pierdut sau suferă de probleme dentare extinse. Aceste sisteme revoluționare au fost dezvoltate pentru a reda pacienților un zâmbet natural și funcțional, îmbunătățind calitatea vieții acestora.

Sistemul ALL-ON-4

Sistemul ALL-ON-4 implică implantarea a patru implanturi dentare în maxilar sau mandibulă, oferind astfel o bază solidă pentru fixarea unei proteze dentare complete. Prin plasarea strategică a acestor patru implanturi, chirurgii dentari pot aprovecha maxim densitatea osoasă disponibilă, oferind stabilitate și suport pentru noua dantură. Acest proces minimizează nevoia de intervenții chirurgicale complexe și reduce timpul de recuperare, permițând pacienților să se bucure rapid de beneficiile unei danturi funcționale.

Sistemul ALL-ON-6

Sistemul ALL-ON-6 se bazează pe același principiu, dar cu șase implanturi dentare pentru a spori rezistența și stabilitatea. Această abordare oferă o soluție potrivită pentru pacienții care necesită un suport suplimentar sau au o cantitate mai mică de os disponibil. Cu un număr mai mare de implanturi, sistemul ALL-ON-6 permite distribuirea uniformă a forțelor de mestecare, asigurând o rezistență sporită și o estetică superioară.


Ambele sisteme ALL-ON-4 și ALL-ON-6 au adus un impact semnificativ în implantologia dentară, oferind pacienților o alternativă eficientă și confortabilă față de protezele tradiționale. Aceste tehnologii permit restabilirea funcției normale a dinților și îmbunătățesc încrederea și calitatea vieții pacienților care optează pentru această formă de reabilitare orală avansată.

PROCES IMPLANTOLOGIE

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1.Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare reprezintă dispozitive metalice (de obicei din titan sau zirconiu) utilizate pentru a înlocui rădăcinile naturale ale dinților pierduți.

Implanturile dentare oferă o soluție stabilă și durabilă, imitând aspectul și funcția dinților naturali. Ele previn atrofia osoasă și nu afectează dinții vecini.

Implanturile dentare sunt potrivite pentru majoritatea persoanelor sănătoase cu dinți lipsă sau care se confruntă cu probleme dentare majore. Vârsta minimă recomandată este de aproximativ 18 ani.

Procedura implică plasarea implanturilor în osul maxilar sau mandibulă, urmată de o perioadă de vindecare înainte de montarea coroanelor dentare.

Majoritatea intervențiilor de implantologie sunt efectuate sub anestezie locală, reducând disconfortul. Efectele secundare minime pot include umflături și ușoare dureri, care dispar în mod obișnuit în câteva zile.

Timpul de vindecare poate varia, dar, în general, durează câteva luni pentru ca implanturile să se integreze complet în osul maxilar sau mandibulă.

Implanturile dentare oferă o stabilitate mai mare, previn atrofia osoasă, nu necesită șlefuirea dinților vecini și pot rezista o viață.

După finalizarea procedurii, pacienții trebuie să respecte instrucțiunile medicului stomatolog, să participe la controale regulate și să mențină o igienă orală riguroasă.

Costul poate varia în funcție de numeroși factori, inclusiv numărul de implanturi, tipul de coroane utilizate și procedurile suplimentare necesare. Un consult detaliat poate oferi o estimare mai precisă.

Poveștile vizuale ale cazurilor noastre - înainte și după intervenții

Cazuri pacienți

Părerile clienților noștri despre experiența lor cu noi.

Recenzii pacienți

Recenzii

Date de contact

Prezenți și în Social Media